Burun Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ana Sayfa Blog Burun Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
...
Burun Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Burun Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun estetiği de dahil olmak üzere tüm cerrahi operasyonlar özveri ve titizlik ister. Eski dönem şartlarına nazaran günümüz tıp teknolojisi ile estetik operasyonlar, olduğundan kolay ve konforlu bir şekilde gerçekleşmektedir. Burun estetiği yaptırmaya karar verildikten sonra öncesi ve sonrası süreçleri için gerekli araştırmalar yapılmalıdır. Mevcut burun şeklinizi nasıl değiştirip düzeltmek istediğinize dair doktorunuza detaylı açıklamada bulunmalısınız. Aksi takdirde yoğun emek sarf edilen bu operasyon istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebilir.

Bir diğer önemli ayrıntı ise, sizin yaptırmak istediğiniz estetik sağlık sebepleri nedeni ile belki de sizin için uygun olmayacaktır. Bu gibi olumsuz durumlara da hazırlıklı olmakta fayda var.

Burun estetiği görsel hazzın yanı sıra nefes darlığı gibi sağlık problemleri için de tercih edilen bir işlemdir. Son zamanlarda yaygınlaşan burun estetiği operasyonu, istek ve ihtiyaç duyan herkes için mümkündür. Hastanın tüm süreci göz önünde bulundurarak gerekli bilgi donanımına sahip olması önemlidir. Doktorun ise, hasta yüzü ile uyumlu olacak düzeltmelerin analiz edilip, başarılı bir operasyon gerçekleştirmesi beklenir.

Burun estetiği öncesi için hastanın bilgi sahibi olması gereken konular; ameliyat öncesi gerekli sağlık taramaları yaptırılmalıdır. Hasta geçirmiş olduğu rahatsızlıkların tümünü doktoruna mutlaka bildirmelidir. Özellikle yüksek tansiyon, diyabet, kalp krizi gibi ciddi rahatsızlıklar söz konusu ise operasyon öncesi mutlaka incelemeler yapılmalıdır. Sigara kullanılıyor ise operasyondan yaklaşık 15 gün önce bırakılmalıdır. Aksi takdirde sigara tüketimi iyileşme sürecini yavaşlatacaktır. Daha önce burun estetiği yaptırıldı ise bu bilgi doktora aktarılmalıdır. Aspirin gibi kan sulandırıcı haplar kullanılıyor ise operasyondan 10 gün önce bırakılmalıdır.

Burun estetiği sonrası için hastanın bilgi sahibi olması gereken konular; operasyon sonrası iyileşme süreci olacağı için burnun iyi korunması gerekmektedir. Anestezi sonucunda hasta birkaç gün halsizlik yaşayabilir. Operasyon sonrası ödem oluşmaması için yatış pozisyonuna da dikkat edilmelidir. Sırt üstü yatmak iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Burun sarılı olduğu birkaç gün içinde sadece ağızdan nefes alınır. Bu da boğazda kuruluğa sebebiyet verir. Bol su tüketimi yapılmalıdır. Operasyon sonrası dönemde güneş ışıklarına maruz kalınmamalıdır. Sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır. Basıncı artıracak sporlardan uzak durulmalıdır.

Randevu ve İletişim Formu
Bu Yolculuğa Birlikte Çıkalım